Advertisement

19 Μαιου Γενοκτονια Των Ποντιων - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΝΤΟΣ: 19 ΜΑΙΟΥ... ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ... - Πέρα από το ελληνικό κράτος ο διωγμός των ποντίων αναγνωρίζεται επισήμως ως γενοκτονία από την κύπρο, την αρμενία, την σουηδία, ορισμένες.

19 Μαιου Γενοκτονια Των Ποντιων - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΝΤΟΣ: 19 ΜΑΙΟΥ... ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ... - Πέρα από το ελληνικό κράτος ο διωγμός των ποντίων αναγνωρίζεται επισήμως ως γενοκτονία από την κύπρο, την αρμενία, την σουηδία, ορισμένες.. Ο μουσταφά κεμάλ αποβιβάζεται στη σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της ποντιακής γενοκτονίας. Ως απαρχή των συστηματικών και οργανωμένων διωγμών των χριστιανικών πληθυσμών στην οθωμανική αυτοκρατορία θεωρείται η ανάληψη της εξουσίας οι μαρτυρίες για τα όσα συνέβησαν στις 19 μαΐου του 1919 συγκλονίζουν. Ο αγώνας της ανεξαρτησίας, που ξεκίνησε στις 19 μαΐου 1919 υπό την ηγεσία του μεγάλου ηγέτη μουσταφά κεμάλ ατατούρκ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που. Η ρωμανία αν πέρασεν, η ρωμανία αν 'πάρθεν η. Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων η 19η μαΐου και οι πολιτικοί στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για την επέτειο των 102 ετών.

Και ανήμερα της γενοκτονίας των ποντίων προκαλεί ξανά, κάνοντας λόγο για φρικαλεότητες της ελλάδας. Με την γενοκτονία των ποντίων αφανίστηκε από τις πατρογονικές του εστίες ένα ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του για περίπου 3000 χρόνια. Στο πέρασμα των 28 αιώνων ζωής, η ποντιακή διάλεκτος δέχτηκε επιδράσεις από τα αλεξανδρινά χρόνια και από τα μεσαιωνικά χρόνια του βυζαντίου. Μετά τη γενοκτονία των αρμενίων το 1915, οι τούρκοι εθνικιστές υπό τον μουσταφά κεμάλ είχαν πλέον όλο το η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει ανακηρυχθεί ως ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των ελλήνων στο μικρασιατικό πόντο.σύμφωνα. Ο αγώνας της ανεξαρτησίας, που ξεκίνησε στις 19 μαΐου 1919 υπό την ηγεσία του μεγάλου ηγέτη μουσταφά κεμάλ ατατούρκ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που.

Ωραιόκαστρο-Γενοκτονία Ποντίων:Τίμησαν με στεφάνια και ...
Ωραιόκαστρο-Γενοκτονία Ποντίων:Τίμησαν με στεφάνια και ... from www.voria.gr
Κατά τους πρώτους μήνες της ελληνικής κατοχής συνεχίζει η ανακοίνωση διαπράχθηκαν φρικαλεότητες από την πλευρά των ελλήνων κάτι που. 19η μάιου γενοκτονία των ποντίων: Μέχρι τη μικρασιατική καταστροφή του 1922 οι ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους. Αγρυπνία και μνημόσυνο επιμνημόσυνη δέηση στο πατριαρχείο ιεροσολύμων για την γενοκτονία των ποντίων. Ήταν λοιπόν 19 μαΐου του 1919 όταν ο μουσταφά κεμάλ, μετέπειτα ατατούρκ (πατέρας των τούρκων) αποβιβάστηκε στην. Η παε ολυμπιακός, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να τιμήσει την ημέρα αυτή. Στο πέρασμα των 28 αιώνων ζωής, η ποντιακή διάλεκτος δέχτηκε επιδράσεις από τα αλεξανδρινά χρόνια και από τα μεσαιωνικά χρόνια του βυζαντίου. Αναγνώριση της γενοκτονίας των ποντίων ζητούν έλληνες ευρωβουλευτές δωρεά nestlé ελλάς:

Στις 19 μαϊου, με την αποβίβαση του μουσταφά κεμάλ στη σαμψούντα, αρχίζει η δεύτερη και σκληρότερη φάση της ποντιακής γενοκτονίας.

Κουβέντα για τη γενοκτονία των ποντίων. Κατά τους πρώτους μήνες της ελληνικής κατοχής συνεχίζει η ανακοίνωση διαπράχθηκαν φρικαλεότητες από την πλευρά των ελλήνων κάτι που. Ο αγώνας της ανεξαρτησίας, που ξεκίνησε στις 19 μαΐου 1919 υπό την ηγεσία του μεγάλου ηγέτη μουσταφά κεμάλ ατατούρκ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που. Πέρα από το ελληνικό κράτος ο διωγμός των ποντίων αναγνωρίζεται επισήμως ως γενοκτονία από την κύπρο, την αρμενία, την σουηδία, ορισμένες. Επιμνημόσυνη δέηση στο πατριαρχείο ιεροσολύμων για την γενοκτονία των ποντίων. Γενοκτονία ποντίων τουρκία κυριάκος μητσοτάκης κατερίνα σακελλαροπούλου. Η εξόντωση των ποντίων άρχισε με τη σύλληψη προκρίτων (δημοσιογράφων, δικηγόρων, εμπόρων, μητροπολιτών, ιερέων, δασκάλων) την. Σε παραληρηματικό τόνο η ανακοίνωση του τουρικού υπουργείου εξωτερικών για την 19η μαϊου. 19 μαΐου γενοκτονία των ποντίων: Πέρασαν 100 χρόνια από τη γενοκτονία των ποντίων, τη δεύτερη μεγαλύτερη η γενοκτονία των ελλήνων του πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα. Επηρεάστηκε δε από τους γενουάτες και τους βενετούς της τραπεζούντας, τους πέρσες και τους γεωργιανούς, καθώς φυσικά και από τους τούρκους. Ήταν λοιπόν 19 μαΐου του 1919 όταν ο μουσταφά κεμάλ, μετέπειτα ατατούρκ (πατέρας των τούρκων) αποβιβάστηκε στην. Ο μουσταφά κεμάλ αποβιβάζεται στη σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της ποντιακής γενοκτονίας.

Κατά τους πρώτους μήνες της ελληνικής κατοχής συνεχίζει η ανακοίνωση διαπράχθηκαν φρικαλεότητες από την πλευρά των ελλήνων κάτι που. «θυμόμαστε, τιμούμε και δεν ξεχνάμε» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα των «ερυθρολεύκων». Και ανήμερα της γενοκτονίας των ποντίων προκαλεί ξανά, κάνοντας λόγο για φρικαλεότητες της ελλάδας. Ως απαρχή των συστηματικών και οργανωμένων διωγμών των χριστιανικών πληθυσμών στην οθωμανική αυτοκρατορία θεωρείται η ανάληψη της εξουσίας οι μαρτυρίες για τα όσα συνέβησαν στις 19 μαΐου του 1919 συγκλονίζουν. Με την γενοκτονία των ποντίων αφανίστηκε από τις πατρογονικές του εστίες ένα ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του για περίπου 3000 χρόνια.

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ...
Τη Δευτέρα 15 Μαΐου ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ... from pavlosmelas.gr
Η δραματική περίπτωση της ποντιοπούλας παρθένας, που χάθηκε στους διωγμούς το 1920 και βρέθηκε ως αϊσέ, μετά από 60 χρόνια! Η ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των ελλήνων του πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της βουλής των ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 μαΐου. Η ελληνικη λυση στην εκδήλωση για τα 102 χρόνια χρόνια από τη γενοκτονία των ελλήνων του πόντου στο δήμο παύλου μελά. Στο πέρασμα των 28 αιώνων ζωής, η ποντιακή διάλεκτος δέχτηκε επιδράσεις από τα αλεξανδρινά χρόνια και από τα μεσαιωνικά χρόνια του βυζαντίου. Ο αγώνας της ανεξαρτησίας, που ξεκίνησε στις 19 μαΐου 1919 υπό την ηγεσία του μεγάλου ηγέτη μουσταφά κεμάλ ατατούρκ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που. Η 19η μαϊου αποτελεί ημέρα μνήμης, για την γενοκτονία των ελλήνων του πόντου. Επηρεάστηκε δε από τους γενουάτες και τους βενετούς της τραπεζούντας, τους πέρσες και τους γεωργιανούς, καθώς φυσικά και από τους τούρκους. Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων η 19η μαΐου και οι πολιτικοί στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για την επέτειο των 102 ετών.

Με την γενοκτονία των ποντίων αφανίστηκε από τις πατρογονικές του εστίες ένα ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του για περίπου 3000 χρόνια.

«απορρίπτουμε πλήρως τις αβάσιμες και παραληρηματικές ανακοινώσεις των ελληνικών αρχών, οι οποίες, με το πρόσχημα της επετείου της 19ης μαΐου 1919, παραποιούν την ιστορική πραγματικότητα» αναφέρει. Η εξόντωση των ποντίων άρχισε με τη σύλληψη προκρίτων (δημοσιογράφων, δικηγόρων, εμπόρων, μητροπολιτών, ιερέων, δασκάλων) την. Τουρκική πρόκληση για τη γενοκτονία των ποντίων: Ως απαρχή των συστηματικών και οργανωμένων διωγμών των χριστιανικών πληθυσμών στην οθωμανική αυτοκρατορία θεωρείται η ανάληψη της εξουσίας οι μαρτυρίες για τα όσα συνέβησαν στις 19 μαΐου του 1919 συγκλονίζουν. Κατά τους πρώτους μήνες της ελληνικής κατοχής συνεχίζει η ανακοίνωση διαπράχθηκαν φρικαλεότητες από την πλευρά των ελλήνων κάτι που. Ποντοσ ενα ονομα μια πατριδα! Στο πέρασμα των 28 αιώνων ζωής, η ποντιακή διάλεκτος δέχτηκε επιδράσεις από τα αλεξανδρινά χρόνια και από τα μεσαιωνικά χρόνια του βυζαντίου. Γενοκτονία ποντίων τουρκία κυριάκος μητσοτάκης κατερίνα σακελλαροπούλου. 19η μάιου γενοκτονία των ποντίων: Η 19η μαϊου αποτελεί ημέρα μνήμης, για την γενοκτονία των ελλήνων του πόντου. Στις 19 μαΐου 1919, κατά τη διάρκεια της μικρασιατικής εκστρατείας, ο κεμάλ ατατούρκ αποβιβάστηκε στη σαμψούντα του πόντου και. Ο κεμάλ αποβιβάστηκε στη σαμψούντα με τις δυνάμεις του. Τι λέει η δικηγόρος του 19χρονου συλληφθέντα.

Η παε ολυμπιακός, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να τιμήσει την ημέρα αυτή. Η ελληνικη λυση στην εκδήλωση για τα 102 χρόνια χρόνια από τη γενοκτονία των ελλήνων του πόντου στο δήμο παύλου μελά. Δεν είναι, επίσης, η πρώτη φορά που προκαλεί με μια ανακοίνωση ανήμερα της γενοκτονίας των ποντίων. Τι λέει η δικηγόρος του 19χρονου συλληφθέντα. Η ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των ελλήνων του πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της βουλής των ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 μαΐου.

Ἀναβάσεις: 19η Μαίου Γενοκτονία Ποντίων. Για να θυμόμαστε ...
Ἀναβάσεις: 19η Μαίου Γενοκτονία Ποντίων. Για να θυμόμαστε ... from 1.bp.blogspot.com
#pontiangenocide #may19 #neverforgotten», έγραφε η σχετική ανάρτηση της παε ολυμπιακός στα social media, την οποία μοιράστηκε και ο ίδιος ο βαγγέλης μαρινάκης. Ήταν λοιπόν 19 μαΐου του 1919 όταν ο μουσταφά κεμάλ, μετέπειτα ατατούρκ (πατέρας των τούρκων) αποβιβάστηκε στην. Η ρωμανία αν πέρασεν, η ρωμανία αν 'πάρθεν η. 19 μαϊου ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας. Στην εκπομπή του κώστα χαρδαβέλλα ο σύλλογος ποντίων αγ. Η παε ολυμπιακός, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να τιμήσει την ημέρα αυτή. Επέτειος της ποντιακής γενοκτονίας στις 19 μαΐου τιμούμε την ιερή μνήμη των θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας. Κουβέντα για τη γενοκτονία των ποντίων.

19 μαϊου ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας.

Με την γενοκτονία των ποντίων αφανίστηκε από τις πατρογονικές του εστίες ένα ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του για περίπου 3000 χρόνια. Και ανήμερα της γενοκτονίας των ποντίων προκαλεί ξανά, κάνοντας λόγο για φρικαλεότητες της ελλάδας. Στο πέρασμα των 28 αιώνων ζωής, η ποντιακή διάλεκτος δέχτηκε επιδράσεις από τα αλεξανδρινά χρόνια και από τα μεσαιωνικά χρόνια του βυζαντίου. Ως απαρχή των συστηματικών και οργανωμένων διωγμών των χριστιανικών πληθυσμών στην οθωμανική αυτοκρατορία θεωρείται η ανάληψη της εξουσίας οι μαρτυρίες για τα όσα συνέβησαν στις 19 μαΐου του 1919 συγκλονίζουν. Στις 19 μαϊου, με την αποβίβαση του μουσταφά κεμάλ στη σαμψούντα, αρχίζει η δεύτερη και σκληρότερη φάση της ποντιακής γενοκτονίας. Πέρασαν 100 χρόνια από τη γενοκτονία των ποντίων, τη δεύτερη μεγαλύτερη η γενοκτονία των ελλήνων του πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα. 19η μάιου γενοκτονία των ποντίων: Η δραματική περίπτωση της ποντιοπούλας παρθένας, που χάθηκε στους διωγμούς το 1920 και βρέθηκε ως αϊσέ, μετά από 60 χρόνια! Κουβέντα για τη γενοκτονία των ποντίων. Ήταν λοιπόν 19 μαΐου του 1919 όταν ο μουσταφά κεμάλ, μετέπειτα ατατούρκ (πατέρας των τούρκων) αποβιβάστηκε στην. Γενοκτονία ποντίων τουρκία κυριάκος μητσοτάκης κατερίνα σακελλαροπούλου. Επηρεάστηκε δε από τους γενουάτες και τους βενετούς της τραπεζούντας, τους πέρσες και τους γεωργιανούς, καθώς φυσικά και από τους τούρκους. Επιμνημόσυνη δέηση στο πατριαρχείο ιεροσολύμων για την γενοκτονία των ποντίων.

Posting Komentar

0 Komentar